Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bami Goreng 4
gebakken mie met varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
mie
gekookte
▢
300
gram
varkensvlees
in reepjes
▢
1
ui
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
gesnipperd
▢
1
flinke
prei
in ringetjes
▢
100
gram
taugé
gewassen uitgelekte
▢
30
gram
reuzel
▢
2
theelepel
bouillonpoeder
▢
½
theelepel
peper
▢
1
theelepel
ve-tsin
▢
50
gram
garnalen
gepelde
▢
selderijgroen
fijngesneden
Instructies
Bami kan ook in de magnetron gekookt worden.
Neem daarvoor een grote schaal (3 liter) met daarin ca. 2 liter water.
Breng dit afgedekt in ca. 10 min. op vol vermogen aan de kook.
Strooi er 1 theelepel zout in en doe er vervolgens de nestjes mie in.
Breng het geheel opnieuw afgedekt in 4 min. op vol vermogen aan de kook.
De mie nestjes met een vork loshalen en dan in ca. 2 min. op 350 Watt afgedekt bijtgaar koken.
Schaal opzij zetten.
In een kleinere schaal (2 liter)de reuzel afgedekt in 1 min. op vol vermogen laten smelten.
Ui en knoflook erdoor scheppen en het mengsel onafgedekt 46 min. op vol vermogen verhitten tot de ui begint te kleuren. e
Vleesreepjes erdoor scheppen en afgedekt 3-4 min.
Op ca.500 Watt in de magnetron zetten.
Dan de prei en taugé erdoor scheppen en alles bestrooien met de bouillonpoeder.
De schaal nogmaals afgedekt 3-4 min.
Op 500 Watt in d magnetron zetten.
De mie in een vergiet laten uitlekken en de schaal schoonmaken.
De uitgelekte mie terug doen in de schaal en de inhoud van de kleinere schaal er bovenop leggen.
Vervolgens het geheel bestrooien met de selderij, ve-tsin, peper en garnalen.
Alles voorzichtig door elkaar scheppen en tenslotte het gerecht in 23 min. op vol vermogen door en door warm laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië