Bami Goreng 4
gebakken mie met varkensvlees
Ingrediënten
Instructies
- Bami kan ook in de magnetron gekookt worden.
- Neem daarvoor een grote schaal (3 liter) met daarin ca. 2 liter water.
- Breng dit afgedekt in ca. 10 min. op vol vermogen aan de kook.
- Strooi er 1 theelepel zout in en doe er vervolgens de nestjes mie in.
- Breng het geheel opnieuw afgedekt in 4 min. op vol vermogen aan de kook.
- De mie nestjes met een vork loshalen en dan in ca. 2 min. op 350 Watt afgedekt bijtgaar koken.
- Schaal opzij zetten.
- In een kleinere schaal (2 liter)de reuzel afgedekt in 1 min. op vol vermogen laten smelten.
- Ui en knoflook erdoor scheppen en het mengsel onafgedekt 46 min. op vol vermogen verhitten tot de ui begint te kleuren. e
- Vleesreepjes erdoor scheppen en afgedekt 3-4 min.
- Op ca.500 Watt in de magnetron zetten.
- Dan de prei en taugé erdoor scheppen en alles bestrooien met de bouillonpoeder.
- De schaal nogmaals afgedekt 3-4 min.
- Op 500 Watt in d magnetron zetten.
- De mie in een vergiet laten uitlekken en de schaal schoonmaken.
- De uitgelekte mie terug doen in de schaal en de inhoud van de kleinere schaal er bovenop leggen.
- Vervolgens het geheel bestrooien met de selderij, ve-tsin, peper en garnalen.
- Alles voorzichtig door elkaar scheppen en tenslotte het gerecht in 23 min. op vol vermogen door en door warm laten worden.