Bami Goreng 4

gebakken mie met varkensvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram mie gekookte
  • 300 gram varkensvlees in reepjes
  • 1 ui gesnipperde
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 flinke prei in ringetjes
  • 100 gram taugé gewassen uitgelekte
  • 30 gram reuzel
  • 2 theelepel bouillonpoeder
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 50 gram garnalen gepelde
  • selderijgroen fijngesneden

Instructies

  • Bami kan ook in de magnetron gekookt worden.
  • Neem daarvoor een grote schaal (3 liter) met daarin ca. 2 liter water.
  • Breng dit afgedekt in ca. 10 min. op vol vermogen aan de kook.
  • Strooi er 1 theelepel zout in en doe er vervolgens de nestjes mie in.
  • Breng het geheel opnieuw afgedekt in 4 min. op vol vermogen aan de kook.
  • De mie nestjes met een vork loshalen en dan in ca. 2 min. op 350 Watt afgedekt bijtgaar koken.
  • Schaal opzij zetten.
  • In een kleinere schaal (2 liter)de reuzel afgedekt in 1 min. op vol vermogen laten smelten.
  • Ui en knoflook erdoor scheppen en het mengsel onafgedekt 46 min. op vol vermogen verhitten tot de ui begint te kleuren. e
  • Vleesreepjes erdoor scheppen en afgedekt 3-4 min.
  • Op ca.500 Watt in de magnetron zetten.
  • Dan de prei en taugé erdoor scheppen en alles bestrooien met de bouillonpoeder.
  • De schaal nogmaals afgedekt 3-4 min.
  • Op 500 Watt in d magnetron zetten.
  • De mie in een vergiet laten uitlekken en de schaal schoonmaken.
  • De uitgelekte mie terug doen in de schaal en de inhoud van de kleinere schaal er bovenop leggen.
  • Vervolgens het geheel bestrooien met de selderij, ve-tsin, peper en garnalen.
  • Alles voorzichtig door elkaar scheppen en tenslotte het gerecht in 23 min. op vol vermogen door en door warm laten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië