Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Banaanbrood
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
rijpe bananen
hoe rijper, hoe lekkerder
▢
150
gram
amandelmeel
▢
3
eieren
▢
75
gram
gemengde noten
▢
6
dadels
▢
2
tl
bakpoeder
▢
30
gram
geraspte kokos
▢
Zout
▢
Voor de zoetekauw;
▢
honing naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de dadels in kleine stukjes als je het lekker vindt om ze echt te proeven, je kunt ze ook mee pureren met de bananen.
Hak de noten fijn.
Pureer de bananen met een staafmixer, of prak ze goed fijn met een vork als je geen staafmixer blijkt te hebben.
Voeg daarna de eieren toe en mix het door door de banaan heen met een garde.
Spatel daarna de bakpoeder, amandelmeel, eventueel honing en een snufje zout door het beslag.
Daarna voeg je de noten, dadels en kokos toe.
Vet een cakeblik in en voeg hier het beslag aan toe.
Laat het 45 minuten in de oven staan.
Het bananenbrood is klaar als je een satéprikker in het brood steekt en deze er droog uitkomt.
Dit is een lekker tussendoortje en schijnt ook lekker te zijn met pindakaas.
Als het teveel is om binnen een paar dagen op te eten, kun je het ook per plakje invriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Fruit