Banaanbrood

Banaanbrood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen hoe rijper, hoe lekkerder
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 75 gram gemengde noten
  • 6 dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 gram geraspte kokos
  • Zout
  • Voor de zoetekauw;
  • honing naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes als je het lekker vindt om ze echt te proeven, je kunt ze ook mee pureren met de bananen.
  • Hak de noten fijn.
  • Pureer de bananen met een staafmixer, of prak ze goed fijn met een vork als je geen staafmixer blijkt te hebben.
  • Voeg daarna de eieren toe en mix het door door de banaan heen met een garde.
  • Spatel daarna de bakpoeder, amandelmeel, eventueel honing en een snufje zout door het beslag.
  • Daarna voeg je de noten, dadels en kokos toe.
  • Vet een cakeblik in en voeg hier het beslag aan toe.
  • Laat het 45 minuten in de oven staan.
  • Het bananenbrood is klaar als je een satéprikker in het brood steekt en deze er droog uitkomt.
  • Dit is een lekker tussendoortje en schijnt ook lekker te zijn met pindakaas.
  • Als het teveel is om binnen een paar dagen op te eten, kun je het ook per plakje invriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Fruit