Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen hoe rijper, hoe lekkerder
- 150 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 75 gram gemengde noten
- 6 dadels
- 2 tl bakpoeder
- 30 gram geraspte kokos
- Zout
- Voor de zoetekauw;
- honing naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de dadels in kleine stukjes als je het lekker vindt om ze echt te proeven, je kunt ze ook mee pureren met de bananen.
- Hak de noten fijn.
- Pureer de bananen met een staafmixer, of prak ze goed fijn met een vork als je geen staafmixer blijkt te hebben.
- Voeg daarna de eieren toe en mix het door door de banaan heen met een garde.
- Spatel daarna de bakpoeder, amandelmeel, eventueel honing en een snufje zout door het beslag.
- Daarna voeg je de noten, dadels en kokos toe.
- Vet een cakeblik in en voeg hier het beslag aan toe.
- Laat het 45 minuten in de oven staan.
- Het bananenbrood is klaar als je een satéprikker in het brood steekt en deze er droog uitkomt.
- Dit is een lekker tussendoortje en schijnt ook lekker te zijn met pindakaas.
- Als het teveel is om binnen een paar dagen op te eten, kun je het ook per plakje invriezen.