Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananen-Chocomousse met Champagne
Een luchtige combinatie van romige chocolademousse en verfijnde bananenpuree met champagne. Een feestelijk dessert met een tropische touch!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
koelen
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Pannetje
mixer
kommetjes
Ingrediënten
▢
2
bananen
▢
2
dl
champagne of schuimwijn
▢
2
eetlepels
suiker
▢
3
eieren
▢
180
g
suiker
▢
250
g
fondant chocolade
▢
½
l
room
▢
Kokosschilfers
Instructies
Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.
Doe de bananen samen met de champagne en 2 eetlepels suiker in een pannetje.
Laat het mengsel een half uur inkoken en mix alles tot een gladde puree.
Verdeel de bananenpuree over kommetjes en laat afkoelen.
Verwarm de eieren samen met de suiker au bain-marie in een pannetje.
Smelt de fondant chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel.
Klop de room stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel.
Vul de kommetjes met bananenpuree verder aan met de chocolademousse.
Strooi kokosschilfers eroverheen en laat de dessertjes enkele uren opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje champagne of een schijfje banaan voor een luxe presentatie.
Wijnadvies:
Een glas extra brut champagne of een mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden