Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenbeignets
Hier is een moderne draai aan het recept voor bananenbeignets
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
Papier
Ingrediënten
▢
6
stevige bananen
▢
1
kopje
zelfrijzend bakmeel
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1,5
theelepel
gemberpoeder
▢
0,5
theelepel
zout
▢
1,5
theelepel
sojasaus
▢
Melk
▢
Slaolie of frituurvet
▢
Poedersuiker
Instructies
Halveer de gepelde bananen en snijd elke helft in de lengte in tweeën.
Meng zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, zout, sojasaus en melk tot een beslag.
Wentel de bananen door het beslag en frituur ze in hete slaolie of frituurvet tot ze goudbruin zijn.
Als de eerste beignet te hard wordt, voeg dan wat extra melk toe aan het beslag om het te verdunnen.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en serveer warm.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
Feestdagen etc
Oud & Nieuw