Bananenbeignets

Hier is een moderne draai aan het recept voor bananenbeignets
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 stevige bananen
  • 1 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel sojasaus
  • Melk
  • Slaolie of frituurvet
  • Poedersuiker

Instructies

  • Halveer de gepelde bananen en snijd elke helft in de lengte in tweeën.
  • Meng zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, zout, sojasaus en melk tot een beslag.
  • Wentel de bananen door het beslag en frituur ze in hete slaolie of frituurvet tot ze goudbruin zijn.
  • Als de eerste beignet te hard wordt, voeg dan wat extra melk toe aan het beslag om het te verdunnen.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en serveer warm.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak
Feestdagen etc Oud & Nieuw