Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Bananentaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
Koelkast
steelpannetje
Ingrediënten
▢
20
biscuitjes
▢
80
g
Becel Dieet
▢
1
tl
kaneel
▢
4
blaadjes
gelatine
▢
4
bananen
▢
citroensap
▢
125
ml
sinaasappelsap
▢
250
ml
magere yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
125
ml
slankroom
Instructies
Vet een bakvorm, met een doorsnede van 20 cm, in met Becel Dieet.
Verkruimel de biscuitjes en vermeng ze met Becel Dieet en kaneel.
Druk het kruimeldeeg met behulp van de bolle kant van een lepel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
Snijd de bananen in plakjes, besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
Houd 10 plakjes apart en pureer de rest met behulp van een roerzeef of (staaf)mixer.
Verdeel de bananenmoes over de taartbodem.
Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje en knijp intussen de geweekte gelatineblaadjes goed uit.
Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het warme sinaasappelsap.
Laat het sap afkoelen tot het lobbig wordt en voeg dan al roerende de yoghurt en de suiker toe.
Schep het geheel voorzichtig door elkaar en verdeel het dan over de bananenmoes.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de bananentaart met opgeklopte slankroom en plakjes banaan.
Voedingswaarden
Calories:
235
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Nederland