Bananentaart

Bananentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 biscuitjes
  • 80 g Becel Dieet
  • 1 tl kaneel
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 bananen
  • citroensap
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 250 ml magere yoghurt
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 125 ml slankroom

Instructies

  • Vet een bakvorm, met een doorsnede van 20 cm, in met Becel Dieet.
  • Verkruimel de biscuitjes en vermeng ze met Becel Dieet en kaneel.
  • Druk het kruimeldeeg met behulp van de bolle kant van een lepel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  • Snijd de bananen in plakjes, besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Houd 10 plakjes apart en pureer de rest met behulp van een roerzeef of (staaf)mixer.
  • Verdeel de bananenmoes over de taartbodem.
  • Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje en knijp intussen de geweekte gelatineblaadjes goed uit.
  • Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het warme sinaasappelsap.
  • Laat het sap afkoelen tot het lobbig wordt en voeg dan al roerende de yoghurt en de suiker toe.
  • Schep het geheel voorzichtig door elkaar en verdeel het dan over de bananenmoes.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer de bananentaart met opgeklopte slankroom en plakjes banaan.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 29 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Nederland