Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barbequeschaalgerecht Gambo, de stoere nixnuts
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue met deksel
barbequeschaal
Ingredients
▢
400
gram
gamba's
rauwe / mogen bevroren zijn
▢
600
gram
tomaten
dunne plakken
▢
200
gram
courgette
geblancheerd en in dunne plakken
▢
4
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
2
kopjes
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
crême fraiche
▢
3,5
eetlepel(s)
kaneel
Instructions
Voorbereiding:
Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook, kaneel, zout en peper.
Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling hoogstens 1 uur marineren.
Bereidingswijze:
Vet de barbequeschaal in met olie of boter en leg de helft van de tomatenplakjes en alle courgetteplakjes op de bodem.
Strooi er zout, peper en oregano overheen.
Leg de gamba's op de tomaten/courgettes en leg de andere helft van de tomaten op de gamba's.
Meng 6 el van de gambamarinade met de crème fraiche en schenk deze over de tomaten(per barbequeschaal).
Doe de barbequeschotel op de barbecue, met gesloten deksel 20 tot 25 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is zelfbedacht
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vis