Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basilicum Knoflooksaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
klein
uitje
▢
2
dl
crème fraîche
▢
1½
dl
runderbouillon
▢
Bosje
basilicum
▢
Klontje
boter
▢
Bindmiddel
allesbinder of maïzena
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Smelt een klontje boter in een steelpannetje en fruit de knoflook en het uitje.
Voeg de crème fraîche en runderbouillon toe, breng het mengsel aan de kook en laat het kort doorkoken.
Voeg de basilicumblaadjes toe en gebruik een staafmixer om de saus te pureren tot een glad mengsel.
Bind de saus met een bindmiddel (allesbinder of maïzena) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat het nog even goed doorkoken.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de basilicum knoflooksaus als smaakvol bijgerecht bij vlees, vis of groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Pas de dikte van de saus aan naar jouw voorkeur door meer of minder bindmiddel toe tevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus