Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept voor Heerlijke Muffins
Een eenvoudig basisrecept voor luchtige en zachte muffins.
Porties:
12
muffins
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
muffinvorm
Oven
Ingrediënten
▢
180
g
boter
gesmolten
▢
180
g
suiker
▢
2
eieren
▢
240
ml
melk
▢
300
g
meel
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
Zout
Instructies
Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker en zout) in een kom.
Klop in een aparte kom de natte ingrediënten (boter, eieren en melk) samen.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
Meng het geheel goed door tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm of gebruik papieren vormpjes.
Bak de muffins 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg 4 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag voor chocolademuffins.
Wijnadvies:
Geniet met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Verjaardag