Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bavarois aux Café met Koffielikeur en Chocolade
Porties:
4
inclusief opstijftijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Steelpan
Garde
kleine glaasjes
Ingrediënten
▢
1
dl
koffie
▢
1,5
dl
melk
▢
75
g
suiker
▢
80
g
eidooiers
ongeveer 4 eidooiers
▢
50
g
couverture chocolade
▢
1
eetlepel
koffielikeur
bijv. Marakesch
▢
6
g
gelatine
3 blaadjes
▢
2,5
dl
room
Voor de garnering:
▢
Lobbig geklopte room
▢
Cacaopoeder
▢
4
physalis
Instructies
Voor de bavarois:
Breng de melk en de helft van de suiker langzaam aan de kook.
Voeg de couverture chocolade toe en roer tot deze is opgelost.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Klop de eidooiers met de resterende suiker tot een romige, witte massa.
Giet de warme melk al roerend bij de eidooiers.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm voorzichtig tot net onder het kookpunt (ongeveer 80°C).
Roer de uitgeknepen gelatine door het warme mengsel tot deze volledig is opgelost.
Voeg de koffie en koffielikeur toe en meng goed.
Plaats de pan in een kom met ijswater en laat het mengsel afkoelen tot het dikker wordt.
Klop de room bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het afgekoelde mengsel.
Schep de bavarois in kleine glaasjes en laat minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking:
Klop de room lobbig en schep een laagje op de bavarois.
Garneer elk glaasje met een physalis en bestuif licht met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een dessertwijn zoals een Muscat of een glas espresso voor een perfecte afsluiting.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk