Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bavarois van granaatappel met druivencompote
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Spatel
mixer
Koelkast
Ingrediënten
▢
8
g
gelatine
▢
2
granaatappels
▢
2,5
deciliter
slagroom
▢
50
g
fijne tafelsuiker
▢
4
takjes munt
▢
1
fles Moscato
Italiaanse dessertwijn
▢
50
g
fijne tafelsuiker
▢
1
vanillestokje
▢
1
tros witte druiven
Instructies
Week de gelatine in koud water.
Snijd de granaatappels doormidden.
Schep het vruchtvlees eruit en doe het in een zeef. (Gebruik de halve granaatappelschillen als schaaltjes.)
Druk het sap uit de pitten, er is 2,5 dl van nodig.
Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes vloeibaar worden op laag vuur of in de magnetron.
Roer de gelatine door het granaatappelsap en laat het op een koele plaats geleiachtig worden.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel het granaatappelsap erdoor.
Schep deze bavarois in de granaatappelschillen en laat ze in 3 uur in de koelkast opstijven.
Kook voor de druivencompote de Moscato met de suiker en het opengesneden vanillestokje tot een lichte siroop.
Verwijder het vanillestokje.
Pel en ontpit de druiven en roer ze door de siroop, laat deze compote afkoelen.
Zet op vier borden een gevulde granaatappelschil.
Verdeel de druivencompote op de bavarois en garneer met een takje munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit