Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
BBQ Groentespies met Zoetzuur en Pandan Rijstsalade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Voor de marinade:
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
sherry
▢
1
cm
verse gember
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
theelepel
Chinese vijfkruidenpoeder
Groentespies:
▢
1
pak
Alpro® Soya Tofu Basis
▢
1
courgette
▢
250
g
champignons
▢
300
g
gekookte nieuwe aardappelen
Rijstsalade:
▢
250
g
Pandan rijst
▢
100
g
ontdooide diepvriesdoperwten
▢
1
rode paprika
▢
125
g
taugé
▢
50
ml
rijstazijn
▢
1
theelepel
zout
▢
2
theelepels
suiker
Instructions
Doe de rijst in een pan met 350 ml water.
Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar en droog is.
Meng de rijstazijn, suiker en zout.
Voeg dit mengsel samen met de doperwten, taugé en fijngehakte paprika toe aan de gare rijst.
Hiermee is je rijstsalade klaar!
Snipper de gember en knoflook, meng ze met de andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
Laat de groenten en tofu ca.
2 cm groot snijden en marineer ze in deze mix.
Verwarm de BBQ of grill voor.
Rijg de gemarineerde groenten en tofu aan spiesen.
Gril de spiesen gedurende 5 minuten aan elke kant op de BBQ of plaats ze 5 minuten in een oven op 200 graden tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er wat extra marinade overheen.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
6
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Salade
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch