Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebek Boemboe Mangoet
gekruide eend met mangoetkruiden
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
1
eend
van ca. 1 kg
▢
6
eetlepel
olie
▢
3
dl
water
▢
¼
blok
santen
Kruiden:
▢
5
eetlepel
uien
gesnipperd
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
mespunt
kentjoer
▢
6
kemirienoten
geraspte
▢
3
djeroek poeroet
blaadjes
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
theelepel
laos
▢
zout
Instructies
Snijd de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter halfgaar.
Maak uien, knoflook, sambal, trassi, kentjoer, laos en kemiries fijn en voeg dit mengsel toe aan de halfgare eend.
Bak het geheel tot de uien geel beginnen te worden.
Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de santen vlak voordat de eend gaar is.
Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.
Af en toe roeren.
Magnetron:
Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Schep de fijngewreven kruiden erdoor en fruit ze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Leg de stukken eend erop, voeg water,blaadjes en geraspte santen toe en maak alles afgedekt in 20 à 22 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië