Bebek Boemboe Mangoet

gekruide eend met mangoetkruiden
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eend van ca. 1 kg
  • 6 eetlepel olie
  • 3 dl water
  • ¼ blok santen

Kruiden:

  • 5 eetlepel uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 mespunt kentjoer
  • 6 kemirienoten geraspte
  • 3 djeroek poeroet blaadjes
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 theelepel laos
  • zout

Instructies

  • Snijd de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter halfgaar.
  • Maak uien, knoflook, sambal, trassi, kentjoer, laos en kemiries fijn en voeg dit mengsel toe aan de halfgare eend.
  • Bak het geheel tot de uien geel beginnen te worden.
  • Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de santen vlak voordat de eend gaar is.
  • Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.
  • Af en toe roeren.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Schep de fijngewreven kruiden erdoor en fruit ze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Leg de stukken eend erop, voeg water,blaadjes en geraspte santen toe en maak alles afgedekt in 20 à 22 min. op 70% gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië