Zwartzuur Van Eend
gekruide eend
Ingrediënten
- 1 eend van ca. 1 à 1.2 kg
- 8 eetlepel(s) olie
- 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 3 cm pijpkaneel
- 10 versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 dl rode wijn
- 6 kruidnagels
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd de eend in stukken en wrijf die in met zout en nootmuskaat.
- Bak de stukken in hete olie aan alle kanten bruin.
- Voeg de uien toe en bak die mee tot ze geel zijn.
- Doe er een scheut water bij, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels.
- Stoof de eend tot hij bijna gaar is.
- Doe er dan de ketjap bij, de azijn en stoof de stukken eend nog even door.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Schep de uien erdoor en fruit ze onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Voeg het water, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels toe.
- Leg de stukken eend erop. Verwarm alles afgedekt in 20 a 22 min. op 70% gaar.
- Roer er de ketjap en azijn door en laat de eend 5 min. afgedekt staan.