Zwartzuur Van Eend

gekruide eend
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend van ca. 1 à 1.2 kg
  • 8 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 3 cm pijpkaneel
  • 10 versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 dl rode wijn
  • 6 kruidnagels
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de eend in stukken en wrijf die in met zout en nootmuskaat.
  • Bak de stukken in hete olie aan alle kanten bruin.
  • Voeg de uien toe en bak die mee tot ze geel zijn.
  • Doe er een scheut water bij, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels.
  • Stoof de eend tot hij bijna gaar is.
  • Doe er dan de ketjap bij, de azijn en stoof de stukken eend nog even door.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Schep de uien erdoor en fruit ze onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Voeg het water, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels toe.
  • Leg de stukken eend erop. Verwarm alles afgedekt in 20 a 22 min. op 70% gaar.
  • Roer er de ketjap en azijn door en laat de eend 5 min. afgedekt staan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië