Semoer Bebek Kemirie
gestoofde eend in gekruide kemiriesaus
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eend
- 2 uien in ringen
- 2 fijngemalen groene lomboks
- 1 spriet sereh
- 3 blaadjes djeroek poeroet
- 1½ dl heet water
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) olie
Kruiden:
- 20 kemirienoten
- 4 schijfjes djahé
- 2 cm laos in schijfjes
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel witte peperkorrels
- zout
Instructies
- Grill of bak de eend goudbruin.
- Verdeel hem in kleine stukken.
- F ruit de uien en knoflook in de olie.
- Doe er de gemalen lombok bij terwijl men goed roert.
- Voeg vervolgens de fijngemaakte kruiden hieraan toe en bak het geheel ca. 5 min.
- Dan voegt men ook de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeroek poeroet.
- Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaar stomen.
- Het gerecht mag niet teveel saus bevatten.