Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Beierse Aardappelsalade met Dille en Peterselie
Frisse Beierse aardappelsalade met dille en peterselie, een smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
braadpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
900
gr
nieuwe aardappeltjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
4
fijngehakte lente-uitjes
▢
1
geperst teentje knoflook
▢
2
eetlepels
fijngesneden verse dille
of 1 eetlepel gedroogde dille
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
½
theelepel
suiker
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
eetlepels
fijngesneden verse peterselie
Instructies
Was de aardappeltjes goed en kook ze ongeschild in een pan met water net gaar.
Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan.
Bak de lente-uitjes en de knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Voeg de dille toe en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de wijnazijn en suiker toe en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
Haal de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af en schenk, terwijl ze nog warm zijn, de dressing over de aardappelen.
Laat de aardappelen afkoelen en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of Grüner Veltliner vormt een uitstekende match met deze frisse aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
215
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick