Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Beignets
Een verrassende vulling in een knapperig, goudbruin jasje.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
Met zelfrijzend bakmeel
▢
150
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
▢
1 ½
dl
melk
▢
1
ei
▢
1
liter
plantaardige olie
zonnebloem- of arachideolie
Met bier of spuitwater voor extra luchtige en knapperige beignets
▢
150
gram
bloem
▢
1
snuf
zout
▢
1
ei
▢
1 ½
dl
alcoholvrij bier
of spuitwater
▢
1
liter
plantaardige olie
zonnebloem- of arachideolie
Instructions
Verhit de olie tot 180°C.
Zeef de bloem met het zout boven een kom.
Voeg er met de mixer al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een glad beslag ontstaat.
Roer er tenslotte het ei door.
Gebruik het beslag direct.
Met bier of spuitwater
Verhit de olie tot 180°C.
Roer het ei los.
Zeef de bloem met het zout boven een kom en roer er het ei door.
Roer er beetje bij beetje het bier/spuitwater door tot een glad beslag ontstaat.
Gebruik het beslag direct.
Het bakken
Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip
Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.
Zoete beignets
- plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)
- plakken ananas (droog gedept)
- plakken of stukjes banaan
- schijven mango
- hele aardbeien
Of hartige flappen
- grote garnalen
- grote champignons
- plakjes courgette
- uienringen
- plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)
Om te strooien
Oliebollen en beignets zijn pas af als ze lekker dik met poedersuiker zijn bestrooid.
Probeer ook eens een ander 'strooisel':
- kaneel of een mengsel van kaneel en suiker
- gestampte muisjes
- gemalen kokos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw