Beignets

Een verrassende vulling in een knapperig, goudbruin jasje.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Met zelfrijzend bakmeel

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ei
  • 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie

Met bier of spuitwater voor extra luchtige en knapperige beignets

  • 150 gram bloem
  • 1 snuf zout
  • 1 ei
  • 1 ½ dl alcoholvrij bier of spuitwater
  • 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie

Instructies

  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Zeef de bloem met het zout boven een kom.
  • Voeg er met de mixer al kloppend beetje bij beetje de melk aan toe tot een glad beslag ontstaat.
  • Roer er tenslotte het ei door.
  • Gebruik het beslag direct.

Met bier of spuitwater

  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Roer het ei los.
  • Zeef de bloem met het zout boven een kom en roer er het ei door.
  • Roer er beetje bij beetje het bier/spuitwater door tot een glad beslag ontstaat.
  • Gebruik het beslag direct.

Het bakken

  • Haal een vulling naar keuze door het beslag en bak de beignets in de hete olie in porties in ± 4 minuten goudbruin.
  • Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip

Het maken van beslag gaat makkelijker als u de kom op een vochtige doek zet. De kom kan dan tijdens het roeren niet meer schuiven.

Zoete beignets

- plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)
- plakken ananas (droog gedept)
- plakken of stukjes banaan
- schijven mango
- hele aardbeien

Of hartige flappen

- grote garnalen
- grote champignons
- plakjes courgette
- uienringen
- plakken kaas (brie of camembert bijvoorbeeld)

Om te strooien

Oliebollen en beignets zijn pas af als ze lekker dik met poedersuiker zijn bestrooid.

Probeer ook eens een ander 'strooisel':

- kaneel of een mengsel van kaneel en suiker
- gestampte muisjes
- gemalen kokos
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw