Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges rondom met een dunschiller, beginnend vanaf de kop.
Kook intussen de eieren hard gedurende ongeveer 8 minuten.
Hak de peterselie fijn.
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg zout, suiker en foelie toe.
Kook de asperges in 12 à 15 minuten beetgaar.
Pel de hardgekookte eieren en prak de eierdooiers en eiwitten apart fijn.
Smelt de boter op zeer laag vuur, zodat het bovenste deel helder wordt (klaren).
Giet het heldere deel over in vier schaaltjes en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat (het bezinksel wordt niet gebruikt).
Verdeel de asperges over borden of een schaal en verdeel de geprakte eierdooiers, eiwitten en peterselie in banen erover.
Serveer met de geklaarde boter, extra peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Wijnadvies:
Geniet van dit gerecht met lichte, frisse en fruitige witte wijnen. Denk aan ronde, fruitige en soms wat kruidige witte wijnen voor een perfecte combinatie.