Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belgische uiensoep met bier
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
middelgrote
uien
grof gesneden
▢
2
fijngesnipperde
knoflookteentjes
▢
50
g
boter
▢
½
l
bouillon
blokjes of vleesextract
▢
1
lepel
anco vloeiende bloem
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
flesjes bier
Instructies
Bak de boter lichtjes aan in een pan, voeg de uien en de knoflook toe en bak ze goudbruin.
Strooi dan de bloem over de uien en laat het nog even sudderen.
Giet vervolgens de bouillon en het bier in de pan en kook de soep gedurende 5 minuten.
Breng het op smaak met peper en zout.
Geniet van deze heerlijke Belgische uiensoep met een vleugje bier!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België