Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bengaalse kikkererwtencurry met witte koolslaatje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
250
gram
gedroogde kikkererwten
▢
water
▢
zout
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
mespunt
bonekruid
▢
1
kaneelstokje
▢
1
ui
▢
2
grote
wortelen of 1 rode paprika
▢
30
gram
gemberwortel
geschild en in stukjes gesneden
▢
2
eetlepel(s)
sesamzaad
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
versnipperd teentje knoflook
▢
1 ½
theelepel
kummelzaad
=karwijzaad
▢
1 ½
theelepel
cayennepeper
▢
250
gram
yoghurt
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
fijngesneden bieslook
▢
250
gram
basmatirijst
▢
mangochutney
Voor het slaatje:
▢
400
gram
witte kool
▢
1
theelepel
zout
▢
1
rode ui
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
een mespunt chilipoeder
▢
1
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
1
theelepel
mosterdzaad
▢
½
theelepel
tijm
Instructions
De avond voordien:
Laat de kikkererwten een nacht weken in een ruime hoeveelheid gezouten water.
De dag zelf:
Giet het weekwater weg. Kook de kikkererwten in 45-60 minuten beetgaar in gezouten water met de kaneel, het bonekruid en het kruidentuiltje.
Maak intussen het koolslaatje:
Snijd de kool heel fijn, strooi er wat zout over en laat 1 uur met een gewicht erop staan - zo drukt u het vocht uit de kool; giet dit af.
Meng de kool, de ui, het citroensap en de chili door elkaar.
Verwarm de olie met het komijnzaad, het mosterdzaad en de tijm tot ze opspringen in de pan. Schep de zaden en de olie door de koolsalade.
Serveer deze salade bij de kikkererwtencurry.
Snijd de ui en halve ringen en fruit ze in een klont boter.
Voeg alle kruiden en de gember toe en laat 5 minuten stoven.
Snijd de wortel in stukjes doe die bij de ui en laat nog 5-10 minuten stoven.
Roer er de yoghurt door.
Laat de kikkererwten uitlekken, verwijder de kaneel en het kruidentuiltje en doe de gare erwten bij het yoghurtmengsel.
Strooi er de fijngesneden bieslook over en serveer met gekookte basmatirijst, 4
eetlepels mangochutney en het witte koolslatje (eventueel ook een komkommerraita).
Schenk hierbij een glaasje vers sinaasappelsap met ijswater.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch