Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Berlijnse Aardappelsalade met Spek en Peterselie
Een klassieke Berlijnse aardappelsalade met spek en peterselie, heerlijk bij gegrilde gerechten of als smakelijk bijgerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Saladeschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
Bintjes
▢
1
gesnipperde ui
▢
1½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
witte peper
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
eetlepels
azijn
▢
¼
liter
vleesbouillon
▢
1
eetlepel
boter
▢
50
gr
gerookte spekblokjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
Instructies
Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe deze samen met zout, peper, suiker en azijn in een saladeschaal.
Giet de warme bouillon over het ui-mengsel.
Snijd de warme aardappelen in plakjes en voeg deze toe aan de schaal.
Schep de salade voorzichtig om om de aardappelen intact te houden.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes.
Schenk het boter-spek mengsel over de salade en schep opnieuw om.
Laat de salade even intrekken en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
Serveer lauwwarm of koud als bijgerecht bij gegrilde gerechten of barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Silvaner of Weissburgunder past perfect bij deze Berlijnse aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick