Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Besengek tempeh
tempeh in gekruide kokossaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
plak
tempeh
▢
4
eetlepel(s)
ebi
▢
2
grote
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
laos
▢
1
mespunt
djahé
▢
1
eetlepel(s)
javaanse suiker
▢
1½
eetlepel(s)
olie
▢
¼
blok
santen
▢
2
blaadjes
salam zout
▢
1
ontvelde tomaat
▢
1
komkommer
Instructions
Snij de tempeh in blokjes van 1 cm.
Week de ebi in 2 dl kokend water en laat ze staan totdat het vocht is afgekoeld.
Stamp uien, knoflook, sambal, laos, djahé en suiker tot een pasta.
Bak de pasta onder voortdurend omscheppen.
Breng 2 dl water aan de kook en voeg dit bij de gebakken pasta.
Roer alles goed om en doe er de salam bij.
Schep dan de uitgelekte garnalen erdoor en laat alles 3 min. zachtjes doorkoken.
Schep de tempeh door de massa en laat alles pruttelen totdat de tempeh gaar is.
Voeg eventueel nog wat zou toe.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer met parten tomaat en plakken komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië