Besengek tempeh

tempeh in gekruide kokossaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak tempeh
  • 4 eetlepel(s) ebi
  • 2 grote uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 mespunt djahé
  • 1 eetlepel(s) javaanse suiker
  • eetlepel(s) olie
  • ¼ blok santen
  • 2 blaadjes salam zout
  • 1 ontvelde tomaat
  • 1 komkommer

Instructies

  • Snij de tempeh in blokjes van 1 cm.
  • Week de ebi in 2 dl kokend water en laat ze staan totdat het vocht is afgekoeld.
  • Stamp uien, knoflook, sambal, laos, djahé en suiker tot een pasta.
  • Bak de pasta onder voortdurend omscheppen.
  • Breng 2 dl water aan de kook en voeg dit bij de gebakken pasta.
  • Roer alles goed om en doe er de salam bij.
  • Schep dan de uitgelekte garnalen erdoor en laat alles 3 min. zachtjes doorkoken.
  • Schep de tempeh door de massa en laat alles pruttelen totdat de tempeh gaar is.
  • Voeg eventueel nog wat zou toe.
  • Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer met parten tomaat en plakken komkommer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië