Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Beveca
Kokospudding
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm Ø 20cm
kaasdoek
Oven
rasp
Zeef
Ingrediënten
▢
2
verse
kokosnoten
▢
4½
deciliter
water
kokend
▢
250
gram
basterdsuiker
▢
200
gram
rijstemeel
▢
2
eieren
geklopte
▢
50
gram
amandelschaafsel
Instructies
Steek de 'ogen' van de noten door, vang het sap op en bewaar het.
Kraak de noten en haal de kokos eruit.
Rasp de kokos in een kom en giet het kokende water erover.
Laat 15 minuten weken en giet alles dan door een zeef, bekleed met dubbelgevouwen kaasdoek, in een kom.
Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
Gooi de uitgeknepen kokos weg.
Meng de gezeefde kokosmelk met het sap uit de noten en klop de overige ingrediënten erdoor.
Doe het mengsel in een grote pan met dikke bodem en breng aan de kook.
Temper het vuur, laat al roerend zachtjes koken tot het dik wordt.
Giet het in een ingevette ronde bakvorm van Ø20 cm.
Bak ± 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin is.
Serveer de pudding warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
India