Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bianconeve
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mascarpone
▢
100
gram
witte chocolade
▢
2
dl
room
▢
50
gram
kristalsuiker
▢
80
gram
kokosmakrons
▢
50
gram
praline (een mengsel van amandelen en gemalen noten
geroosterd, fijn
▢
gekarameliseerd en na afkoeling naar behoefte fijngemalen)
▢
30
gram
grofgemalen noten
▢
¾
dl
Baileys
▢
¼
dl
sterke koffie
▢
2
soeplepels chocoladeschilfers
▢
enkele blaadjes munt
Instructies
Klop de mascarpone op.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en vermeng de gesmolten chocolade met de mascarpone.
Klop de room met de suiker in een kom op tot slagroom en meng die goed met het chocolade-mascarponemengsel.
Laat alles rusten tot de room verdikt.
Verkruimel intussen de kokosmakrons en voeg de praline, de noten, de koffie en de Baileys toe.
Bedek de bodem van 4 coupes met het notenmengsel en voeg daarna een laagje room toe.
Herhaal dit tweemaal en zorg ervoor, dunne laagjes aan te brengen.
Laat de coupes minstens 4 uur in de koelkast rusten.
Garneer met de chocoladeschilfers en een blaadje munt.
U kunt dit gerecht ook een dag van tevoren bereiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië