Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, gembersiroop en tomatensap tot een gladde saus.
Als je geen keukenmachine hebt, snijd dan de mango en gember heel fijn en wrijf alles door een zeef boven een kom.
Snijd de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
Maak de sugar snaps schoon.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
Bereiding:
Verhit de olie in een wok.
Pers de knoflook erboven uit en bak de bieflapjes al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de mangosaus en het kruidenbouillonpoeder toe en breng aan de kook.
Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met pandanrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van de mango-gember saus en het malse vlees van de bieflapjes.