Bieflapjes met mango gembersaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 mango ca. 300 g,
  • 4 bolletjes gember
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 dl tomatensap
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje sugar snaps 150 g,
  • 400 g bieflapjes
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepel kruidenbouillonpoeder

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
  • In keukenmachine mango met gember, gembersiroop en tomatensap tot gladde saus pureren of mango en gember heel fijn snijden en alles boven kom door zeef wrijven.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Bieflapjes in dunne reepjes snijden.
  • Bestrooien met chilipoeder.

BEREIDEN:

  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bieflapjes al omscheppend in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Bosui en sugar snaps toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Mangosaus en bouillonpoeder toevoegen en aan de kook brengen.
  • Nog ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Serveren met pandanrijst.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 25 g | Vet: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Rundvlees / Vlees