Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met Gekarameliseerde Sjalotten en Tomatensaus
Sappige biefstuk geserveerd met gekarameliseerde sjalotten in een rijke tomatensaus. Eenvoudig, snel en vol van smaak!
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Koekenpan
houten lepel
Ingrediënten
▢
6
sjalotjes
▢
40
g
boter of bakproduct
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
½
theelepel
tijm
▢
1
dl
tomatensap
▢
Zeezout
▢
Zwarte peper
▢
2
biefstukjes
à 100 g
Instructies
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Smelt de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
Strooi de bruine basterdsuiker erover en voeg de tijm en het tomatensap toe.
Laat het geheel op matig hoog vuur ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes op hoog vuur in ongeveer 4 minuten bruin en van binnen rosé.
Bestrooi de biefstukjes met zout en zwarte peper.
Leg de biefstukjes op de borden en schep de sjalotten met tomatensaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Franse Merlot of een Syrah, past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter