2-3cmverse gemberwortelgeschild en in dunne plakjes gesneden
4lente-uitjesfijngehakt
100gbamboescheutenin plakjes gesneden
2groene pepertjesschoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
Instructies
Meng alle kruiden voor het vlees in een kom.
Voeg de biefstukplakjes toe, schep goed om en laat minimaal 20 minuten marineren.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur.
Bak de plakjes gemberwortel en lente-ui tot ze glazig zijn.
Voeg de bamboescheuten en de groene pepers toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
Haal de groenten uit de wok en zet apart.
Verhit de resterende olie in de wok op hoog vuur.
Schroei de biefstukstukjes in 2-3 minuten rondom dicht.
Voeg de groenten terug in de wok.
Schenk de saus erover, breng aan de kook en laat het geheel 1-2 minuten sudderen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de biefstuk met gember op een bedje van gestoomde jasmijnrijst of noedels voor een complete maaltijd.Wijnadvies: Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.