Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met Paddenstoelensaus en Cognac
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
pot
vleesfond
380 ml
▢
4
eetlepels
cognac
▢
2
sjalotjes
▢
400
g
gemengde paddenstoelen
bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen
▢
75
g
boter of margarine
▢
4
biefstukjes van 125 g
▢
1
eetlepel
maïsolie
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
Zout en peper
Instructies
Giet de vleesfond en cognac in een pan en laat op hoog vuur in ongeveer 10 minuten tot de helft inkoken.
Pel en snipper de sjalotjes.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Verwarm vier borden voor.
Verhit 25 g boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes in ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin.
Wikkel ze daarna in aluminiumfolie om warm te houden.
Verhit in dezelfde koekenpan de maïsolie.
Bak hierin de paddenstoelen en sjalotjes op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten, regelmatig omscheppen.
Snijd de resterende boter in blokjes en klop deze met een staafmixer door de ingekookte fond en cognac tot een gladde saus.
Roer in een kopje de maïzena los met 1 eetlepel koud water.
Voeg dit al roerend toe aan de kokende saus en blijf roeren tot de saus mooi gebonden is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de saus over de warme borden.
Leg de biefstukjes in het midden en schep de paddenstoelen eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze biefstuk met paddenstoelensaus en cognac past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
33
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees