Biefstuk met Paddenstoelensaus en Cognac

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 4 eetlepels cognac
  • 2 sjalotjes
  • 400 g gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld champignons, oesterzwammen
  • 75 g boter of margarine
  • 4 biefstukjes van 125 g
  • 1 eetlepel maïsolie
  • 1 eetlepel maïzena
  • Zout en peper

Instructies

  • Giet de vleesfond en cognac in een pan en laat op hoog vuur in ongeveer 10 minuten tot de helft inkoken.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Verwarm vier borden voor.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukjes in ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant goudbruin.
  • Wikkel ze daarna in aluminiumfolie om warm te houden.
  • Verhit in dezelfde koekenpan de maïsolie.
  • Bak hierin de paddenstoelen en sjalotjes op hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten, regelmatig omscheppen.
  • Snijd de resterende boter in blokjes en klop deze met een staafmixer door de ingekookte fond en cognac tot een gladde saus.
  • Roer in een kopje de maïzena los met 1 eetlepel koud water.
  • Voeg dit al roerend toe aan de kokende saus en blijf roeren tot de saus mooi gebonden is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de saus over de warme borden.
  • Leg de biefstukjes in het midden en schep de paddenstoelen eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze biefstuk met paddenstoelensaus en cognac past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 24 g | Vet: 33 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees