Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk op bedje van gebakken rucola
AllerHande maart 2000
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
grillpan
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
takjes
basilicum
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
biefstukken
a ca. 125 g
▢
2
pakjes
rucola
a 30 g
▢
1
eetlepel(s)
rode wijn
▢
½
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
½
eetlepel(s)
Grof zeezout
▢
versgemalen peper
Instructies
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Basilicum fijn knippen.
In (grill) pan 1 eetlepel olie verhitten.
Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren.
Uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
Rest van olie toevoegen.
Knoflook ca. 30 seconden bakken.
Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen.
Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen.
Vlees erop leggen.
Bestrooien met grof zeezout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pain de campagne en tomatensalade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees