Biefstuk op bedje van gebakken rucola

AllerHande maart 2000
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 biefstukken a ca. 125 g
  • 2 pakjes rucola a 30 g
  • 1 eetlepel(s) rode wijn
  • ½ eetlepel(s) balsamicoazijn
  • ½ eetlepel(s) Grof zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Basilicum fijn knippen.
  • In (grill) pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren.
  • Uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Rest van olie toevoegen.
  • Knoflook ca. 30 seconden bakken.
  • Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen.
  • Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen.
  • Vlees erop leggen.
  • Bestrooien met grof zeezout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pain de campagne en tomatensalade
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken