Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstukreepjes met peultjes en champignons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
700
gram
biefstuk extra dun
▢
500
gram
peultjes
▢
200
gram
champignons in schijfjes
▢
1
dl
droge sherry
▢
3
eetlepels
chilisaus
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
instantsausbinder
▢
peper en zout
Instructies
Voorbereiding : enkele uren vooraf.
Snij het vlees in dunne reepjes (dat gaat heel gemakkelijk als u het eerst ongeveer 45 minuten in de diepvriezer zet). Doe de reepjes in een kom.
Meng 3 eetlepels olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet enkele uren koel weg.
Bereiding:
Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in.
Doe er de champignonschijfjes in en laat al roerend bakken, op een hoog vuur.
Kruid lichtjes met peper en zout.
Voeg na enkele minuten de diepgevroren peultjes toe en laat ze nog ongeveer 3 minuten meebakken.
Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm.
Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan alle kanten (doe niet te veel vlees tegelijk in de pan).
Doe er dan de groentemengeling bij en roer om.
Voeg 3 eetlepels chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met de instantsausbinder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met rijst of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees