Biefstukreepjes met peultjes en champignons
Equipment
Ingrediënten
- 700 gram biefstuk extra dun
- 500 gram peultjes
- 200 gram champignons in schijfjes
- 1 dl droge sherry
- 3 eetlepels chilisaus
- 4 eetlepels olijfolie
- instantsausbinder
- peper en zout
Instructies
Voorbereiding : enkele uren vooraf.
- Snij het vlees in dunne reepjes (dat gaat heel gemakkelijk als u het eerst ongeveer 45 minuten in de diepvriezer zet). Doe de reepjes in een kom.
- Meng 3 eetlepels olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet enkele uren koel weg.
Bereiding:
- Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in.
- Doe er de champignonschijfjes in en laat al roerend bakken, op een hoog vuur.
- Kruid lichtjes met peper en zout.
- Voeg na enkele minuten de diepgevroren peultjes toe en laat ze nog ongeveer 3 minuten meebakken.
- Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm.
- Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan alle kanten (doe niet te veel vlees tegelijk in de pan).
- Doe er dan de groentemengeling bij en roer om.
- Voeg 3 eetlepels chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met de instantsausbinder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met rijst of pasta.