Biefstukreepjes met peultjes en champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram biefstuk extra dun
  • 500 gram peultjes
  • 200 gram champignons in schijfjes
  • 1 dl droge sherry
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • instantsausbinder
  • peper en zout

Instructies

Voorbereiding : enkele uren vooraf.

  • Snij het vlees in dunne reepjes (dat gaat heel gemakkelijk als u het eerst ongeveer 45 minuten in de diepvriezer zet). Doe de reepjes in een kom.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie en 1 dl sherry onder de biefstukreepjes. Dek af en zet enkele uren koel weg.

Bereiding:

  • Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in.
  • Doe er de champignonschijfjes in en laat al roerend bakken, op een hoog vuur.
  • Kruid lichtjes met peper en zout.
  • Voeg na enkele minuten de diepgevroren peultjes toe en laat ze nog ongeveer 3 minuten meebakken.
  • Schep de mengeling uit de pan of wok en hou ze warm.
  • Doe de biefstukreepjes in de pan en laat even bakken aan alle kanten (doe niet te veel vlees tegelijk in de pan).
  • Doe er dan de groentemengeling bij en roer om.
  • Voeg 3 eetlepels chilisaus en een beetje water toe en bind lichtjes met de instantsausbinder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met rijst of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees