Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuksalade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Keukenmachine
Koelkast
Oven
plastic zak
vleesplank
Ingrediënten
Voor de dressing:
▢
120
gram
Gorgonzola
▢
6
eetlepels
olie
▢
2 ½
eetlepel
rode wijnazijn
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
tenen
knoflook
grote uitgeperste
▢
2
theelepel
basilicum
verkruimelde gedoogde
Voor de salade:
▢
8
tenen
knoflook
ongepelde grote
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
grote
paprika
▢
4
steaks
van 120 gr
▢
6
koppen
groene sla
gemengde
▢
1
klein
uitje
dun gesneden
▢
1
grote
tomaat
in partjes
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine, voeg naar smaak peper toe, dek af en zet de dressing in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C, gasovenstand 6.
Vermeng de knoflook en de olie op een bakplaat en zet die ± 10 minuten in de oven tot de knoflook gaar is en laat afkoelen.
Knijp de knoflook tussen de vingers uit, zodat de pel ervan afgaat en snijd de knoflook in reepjes.
Blaker de paprika boven de gasvlam zwart, doe hem in een plastic zak en laat 10 minuten uitstomen.
Ontvel de paprika, ontdoe hem van zaad en snijd het vruchtvlees i reepjes.
Verhit wat boter in een grote braadpan en bak de steaks daarin 3 minuten aan iedere kant.
Op vleesplank leggen en 5 minuten laten staan.
Groene sla over borden verdelen.
Steaks diagonaal in dunne reepjes snijden en op sla leggen.
Garneren met geroosterde paprika, ui en tomaat.
Dressing erover scheppen. knoflook erover strooien en serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Vlees