Biefstuksalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 120 gram Gorgonzola
  • 6 eetlepels olie
  • 2 ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 tenen knoflook grote uitgeperste
  • 2 theelepel basilicum verkruimelde gedoogde

Voor de salade:

  • 8 tenen knoflook ongepelde grote
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote paprika
  • 4 steaks van 120 gr
  • 6 koppen groene sla gemengde
  • 1 klein uitje dun gesneden
  • 1 grote tomaat in partjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine, voeg naar smaak peper toe, dek af en zet de dressing in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C, gasovenstand 6.
  • Vermeng de knoflook en de olie op een bakplaat en zet die ± 10 minuten in de oven tot de knoflook gaar is en laat afkoelen.
  • Knijp de knoflook tussen de vingers uit, zodat de pel ervan afgaat en snijd de knoflook in reepjes.
  • Blaker de paprika boven de gasvlam zwart, doe hem in een plastic zak en laat 10 minuten uitstomen.
  • Ontvel de paprika, ontdoe hem van zaad en snijd het vruchtvlees i reepjes.
  • Verhit wat boter in een grote braadpan en bak de steaks daarin 3 minuten aan iedere kant.
  • Op vleesplank leggen en 5 minuten laten staan.
  • Groene sla over borden verdelen.
  • Steaks diagonaal in dunne reepjes snijden en op sla leggen.
  • Garneren met geroosterde paprika, ui en tomaat.
  • Dressing erover scheppen. knoflook erover strooien en serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees