Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bier Kaas Brood
Een zeer smaakvol en pittig brood.
recept voor grote of 4 kleinere broden.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Bakplaat
Bakpapier
theedoek
Oven
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
suiker
▢
2
eetlepel(s)
gist
gedroogd
▢
250
milliliter
bier
warm op 50 graden
▢
1250
gram
bloem
▢
230
gram
cheddar
▢
185
gram
melkpoeder
▢
1 ½
theelepel
zout
▢
1 ½
theelepel
mosterdpoeder
▢
2
ei
losgeklopt
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
sesamzaad
Instructies
Neem een grote kom, los daarin de suiker en gist op in het warme bier, laat 5 minuten staan.
Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem,kaas,melkpoeder,zout en mosterdpoeder door elkaar.
Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.
Be-bloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop,
Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt +/- 10 minuten.
Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.
Bestrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.
Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.
Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen.+/- 1,5 uur
De broden moeten in volume verdubbeld zijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Kaas
Land van herkomst
Ierland