Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietensoep
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
bieten
▢
25
gram
ui
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
¼
liter
runderbouillon
▢
tijm
▢
1
laurierblad
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de ui in stukjes en de bleekselderij in ringen en bak tot de groenten glazig zijn.
Snijd de bietjes in dobbelsteentjes.
Doe de groenten in de bouillon en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken.
Voeg daarna de azijn, het laurierblad, de tijm en nootmuskaat toe en laat het geheel nog eens 5 minuten staan.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Strooi bij het opdienen verse peterselie over de soep en doe in iedere kom een grote lepel zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep