Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietjesrösti met appel en speklapjes
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Appelboor
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
eetlepel
boter
▢
1
zak
rösti
diepvries, 600 g
▢
8
speklapjes
à ca. 100 g
▢
4
appels
bijv. goudrenetten
▢
1
bakje
bietjes
geraspte 400 g, uitgelekt
Instructies
In koekenpan ui in 1 eetlepel boter fruiten.
Rösti toevoegen en in 15 minuten goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.
Speklapjes inwrijven met zout en peper.
In andere koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en speklapjes in 5 minuten per kant bruin en krokant bakken.
Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden.
Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden.
Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 minuten bruinbakken.
Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken.
Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.
Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees