Bietjesrösti met appel en speklapjes

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel boter
  • 1 zak rösti diepvries, 600 g
  • 8 speklapjes à ca. 100 g
  • 4 appels bijv. goudrenetten
  • 1 bakje bietjes geraspte 400 g, uitgelekt

Instructies

  • In koekenpan ui in 1 eetlepel boter fruiten.
  • Rösti toevoegen en in 15 minuten goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.
  • Speklapjes inwrijven met zout en peper.
  • In andere koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en speklapjes in 5 minuten per kant bruin en krokant bakken.
  • Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden.
  • Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 minuten bruinbakken.
  • Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken.
  • Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees