Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bigosch
Poolse Jachtschotel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
gesneden witte kool
▢
500
g
zuurkool
▢
6
laurierblaadjes
▢
½
eetlepel
zwarte peperkorrels
▢
1
stuk
zuurkoolspek zonder zwoerd
ca. 225 g
▢
2
eetlepels
boter of margarine
▢
4
speklapjes
▢
2
grote
uien
▢
1
Gelderse gekookte worst
▢
2
bakjes
paddenstoelenmelange
à 200 g
▢
3
dl
rode wijn
Instructies
Kook de witte kool in een (braad)pan met weinig water beetgaar.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Meng de uitgelekte zuurkool, laurier en peperkorrels door de witte kool.
Leg het zuurkoolspek op de kool.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven, tot de kool en het spek gaar zijn. Voeg indien
nodig wat water toe aan de pan.
Schep de kool af en toe om, maar laat het spek bovenop liggen.
Neem het spek uit de pan, laat het iets afkoelen en snijd het in blokjes.
Smelt intussen in een koekenpan de boter en bak de speklapjes zachtjes gedurende
ongeveer 15 minuten.
Pel en snijd de uien in ringen.
Snijd de worst in blokjes.
Veeg de paddenstoelen schoon en halveer grote exemplaren.
Neem de speklappen uit de pan en snijd ze in stukjes.
In het achtergebleven bakvet de uiringen ca. 2 minuten glazig bakken.
Draai het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en bak het geheel ca. 3 minuten al
omscheppend.
Voeg het paddenstoelmengsel en het vlees toe aan de kool.
Schenk rode wijn in de pan en laat de jachtschotel onafgedekt nog ca. 10 minuten zachtjes
koken.
Serveer de Bigosch met gekookte krieltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lichte, soepele, fruitige rode wijnen.
Geniet van deze rijke en smaakvolle Poolse jachtschotel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Polen