Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Bilus: Gefrituurde Rijstmeelkoekjes
Een traditionele Indonesische lekkernij: knapperige, gefrituurde koekjes van rijstmeel, perfect als zoet tussendoortje.
Porties:
18
stuks
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of koekenpan
Garde
Spuitzak met dun tuitje
Ingrediënten
▢
9
eieren
▢
200
g
kristalsuiker
▢
1,2
l
dunne santen
▢
500
g
rijstemeel
▢
plantaardige olie
Instructies
Klop de eieren met de suiker los in een kom.
Klop de santen en het rijstmeel erdoor tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een laagje olie in een frituurpan of koekenpan.
Doe het beslag in een spuitzak met een dun tuitje.
Spuit het beslag in de vorm van een spiraal (ongeveer 7 cm doorsnee) in de hete olie.
Frituur de koekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
Verwerk op deze manier al het beslag.
Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het frituren, eventueel met een beetje extra kristalsuiker of palmsuiker.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories:
130
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/ Frituren /
Koek
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij