Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Binte Biloehoeta
garnalen met maïs en tomaten in kruidige saus met kokos
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
Gepelde garnalen
▢
240
gram
maïskorrels
gekookte
▢
peper uit de molen
▢
1
theelepel
Javaanse suiker
▢
4
grote
ontvelde tomaten
▢
2
gedroogde
lomboks rawit
▢
1
ui
gesnipperde
▢
100
gram
kokos
▢
2
theelepel
ketjap asin
▢
1
citroen
sap er van
▢
4
lente-uitjes
gesnipperd
Instructies
Bestrooi de garnalen met wat zout en peper.
Schep ze om en laat ze 10 min. staan.
Breng 4 dl water aan de kook.
Voeg theelepel zout, maïs, suiker en parten tomaat toe.
Laat alles 3 min. zachtjes koken.
Verkruimel de rawit en wrijf ze samen met de ui tot een pasta. ooi
Doe de pasta in de pan met maïs etc. en strooi al roerend de kokos erover.
Zet het vuur lager en laat alles 10 min. zachtjes doorkoken.
Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen.
Alles goed omscheppen.
Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal.
Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde voorjaarsuitjes er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië