Binte Biloehoeta

garnalen met maïs en tomaten in kruidige saus met kokos
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Gepelde garnalen
  • 240 gram maïskorrels gekookte
  • peper uit de molen
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 4 grote ontvelde tomaten
  • 2 gedroogde lomboks rawit
  • 1 ui gesnipperde
  • 100 gram kokos
  • 2 theelepel ketjap asin
  • 1 citroen sap er van
  • 4 lente-uitjes gesnipperd

Instructies

  • Bestrooi de garnalen met wat zout en peper.
  • Schep ze om en laat ze 10 min. staan.
  • Breng 4 dl water aan de kook.
  • Voeg theelepel zout, maïs, suiker en parten tomaat toe.
  • Laat alles 3 min. zachtjes koken.
  • Verkruimel de rawit en wrijf ze samen met de ui tot een pasta. ooi
  • Doe de pasta in de pan met maïs etc. en strooi al roerend de kokos erover.
  • Zet het vuur lager en laat alles 10 min. zachtjes doorkoken.
  • Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  • Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen.
  • Alles goed omscheppen.
  • Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal.
  • Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde voorjaarsuitjes er overheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië